קורס גישור לתושבי קריית אתא
מרכז הגישור והדיאלוג של המחלקה לשירותים חברתיים בעיריית קרית אתא פתח קורס גישור חדש בשיתוף עם מרכז עוצמה, התוכנית לביטחון קהילתי ומרכז הנוער והצעירים העירוני בהדרכת מכללת “גומא גבים”.
הקורס להכשרת מגשרים, כולל 12 מפגשים בסופם מקבלים המשתתפים תעודה מקצועית. הקורס נותן כלים מעשיים לפתרון קונפליקטים, ניהול משא ומתן, שיפור יכולת ההקשבה וההבנה של סיטואציות מאתגרות ושיפור הישגים אישיים ומקצועיים.
במקביל, מציעה מחלקת הרווחה גם שירותי גישור עירוניים במסגרת מרכז הגישור הקהילתי הפועל במרכז הנוער והצעירים בימי ראשון בשעות אחה”צ ומנוהל על ידי מתנדבים אשר עברו הכשרה של גישור.
מרכז הגישור מציע תהליך חסוי המתבסס על כבוד הדדי ושיתוף פעולה בין הצדדים תוך שהוא מאפשר לשני הצדדים המצויים בקונפליקט להגיע להסכמות באמצעות צד שלישי, אובייקטיבי וניטרלי המופקד על התהליך. מטרת המרכז היא לפתח תכניות התערבות ומניעה שמטרתן קידום סובלנות והגברת השימוש בגישור ודיאלוג כדרך מועדפת לפתרון סכסוכים ומחלוקות ולחיים בדרכי שלום בקהילה.
השאר תגובה