חוק השקיות

ב-1 בינואר הקרוב תצא לדרכה מהפכת השקיות:
צרכנים יחלו לשלם עבור שקיות ברשתות המזון, במטרה לצמצם את היקפי השימוש בשקיות הניילון המסבות נזק אדיר לסביבה.
בסופו של דבר, מטרת החוק היא להקנות הרגלי צריכה של שימוש בסלי קנייה רב-פעמיים – מה שמיושם היטב בשורה של מדינות באירופה בהן הצרכנים למדו כי על שקיות משלמים.
על פי החוק, בסניפי הקמעונאים הגדולים ישלם ציבור הלקוחות לפחות 10 אגורות כולל מע”מ עבור כל שקית נשיאה חד פעמית.
בחוק נקבע, כי החל מיום ה- 1 בינואר 2017 על הקמעונאים הגדולים לדווח למשרד להגנת הסביבה אחת לרבעון, על מספר השקיות שמכרו ללקוחות, ולשלם היטל עבור כל שקית נשיאה חד פעמית שנמכרה.
הנתונים מצביעים על כך שבישראל משתמשים בכל שנה ב-2.2 מיליארד שקיות חד-פעמיות (שקיות גופייה) שהופכות לפסולת מזהמת. הממוצע לנפש, לפיכך, עומד על 350-400 שקיות – בעוד הממוצע באירופה עומד על 200 שקיות לנפש לשנה.

המטרה, כפי שמסביר גיא סמט, סמנכ”ל בכיר לשלטון מקומי במשרד להגנת הסביבה, היא חינוך הצרכנים להצטייד בסלי הקנייה בכל קנייה. “הנתונים מלמדים כי מחצית מכלל הצריכה של שקיות הניילון, כלומר כ-1.2 מיליארד שקיות, מקבלים הצרכנים מרשתות השיווק הגדולות, כלומר בססטוס של קנייה מתוכננת.
“השאיפה שלנו היא שסלים רב-פעמיים יהיו בדרך קבע אצל הצרכנים ברכב ויהיו חלק בלתי נפרד מכל ביקור בסופר. אנחנו יוצאים בקול קורא עוד לפני שנכנס לקרן ולו שקל אחד (הרשתות יעבירו לקרן את הפרש הרווח על התשלום שייגבה מהצרכנים), במטרה לאפשר כניסה כמה שיותר חלקה לחוק החשוב הזה”.

הגיבו מהפייסבוק

1 Comment

  1. עידן
    עידן$ s

    חוק מטומטם שיעשה הרבה בלאגן

השאר תגובה